Betegség és sérülés is megtépázta ezen a héten csapatunkat, így foghíjas kerettel indultunk el az első felkészülési mérkőzésre.

A mérkőzést a Gaál, Lang, Győri-Dani, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Pulaival. Első találatunkat Sövegjártó szerezte a harmadik percben, majd az ötödik percben Gaál is csatlakozott a góllövők listájához (1-2). A tizedik perchez érkezve Sövegjártó második találatával 3-3-at mutatott az eredményjelző, a kevés gólra a magyarázat, pedig az, hogy mindkét térfélen több technikai hibát vétettek a csapatok. A 12. percben Lang kettőperces kiállításával a mérkőzés során először emberhátrányba kerültünk, ez idő alatt Rosta érkezett támadásainkba, így kétbeállós játékot gyakoroltunk. 1-1-re zárták a csapatok az elmúlt két percet, így a 14. percben 5-5-ös állást mutatott az eredményjelző. Már egyenlő létszámnál a hazaiak átvették a vezetést (6-5), ám Gaál góljával újra egyenlő volt az állás. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az ezt követő percekben is, a 23. percben azonban a mérkőzés során először meglépett az Ajka 10-8-ra. Szöllősi és Nagy találataival továbbra is csak tartani tudtuk a különbséget, ezért 12-10-es állásnál felhasználta első időkérési lehetőségét Bencze József (28. perc). Lang első találatával 12-12-re zárkóztunk, ám a félidő utolsó két találatát a hazai csapat szerezte így a félidei eredmény: 14-12.

A második játékrészre a Paár, Lang, Győri-Dani, Ásványi, Sövegjártó, Pápai sort küldte pályára vezetőedzőnk, a kapuban Vargával. Első találatunkat egy labdaszerzést követően szerezte Győri-Dani (31. perc 14-13), majd Lang ismét eredményes volt távolról (33. perc 15-14). A 35. percben a mérkőzésen először emberelőnybe kerültünk,  a hazaiak azonban hátrányból is gólt szereztek, így ismét kétgólos előnyben voltak (36. perc 17-15). Oda-vissza rohanás volt a következő percekben, mindkét oldalon több hibával. A hibák közepette viszont az Ajka a mérkőzés eddigi legnagypbb különbségével, három góllal lépett meg (40. perc 19-16). Gaál hétméteresből szerzett góljával 19-17-re szépítettünk, majd Ásványi góljával már 20-18-at mutatott az eredményjelző. A 42. percben Ásványi kettőperces kiállításával emberhátrányba kerültünk, a következő percben azonban már a hazaiak is kevesebben voltak a pályán. Jobban élt lehetőségeivel egyenlő létszámnál az Ajka, így folyamatosan növelték előnyüket már egyenlő létszámnál is. Több technikai hibát vétettünk, és a kapufák is a hazai csapattal voltak, látszott a csapaton a fáradtság. Paár kipattanóból szerzett találatával és Gaál értékesített büntetőjével 23-20-ra zárkóztunk, ám újabb hiba következett az 50. percben, így ismét öt volt közte. Érkezett a kapuba Kovács is az utolsó tíz percre, a ziccereket azonban ő sem tudta hárítani. Lang bombájával megszereztük huszonegyedik találatunkat, a támadásunk viszont továbbra is pontatlan volt, ráadásul a 7-6 elleni játékunkból üreskapus gólt is kaptunk (57. perc 28-22). Az utolsó percekben a hazaiak még két gólt szereztek, így a végeredmény: 30-24.

 

 Bencze József: “”

 

KK Ajka – AGROFEED ETO-UNI Győr   30 – 24   /14-12/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Pulai, Varga, Kovács, Molnár, Győri-Dani 2, Lang 3, Ásványi 1, Szöllősi 4, Nagy 1, Pápai, Rosta 2, Sövegjártó 5, Paár 1, Gaál 5, Herkovits

Vezetőedző: Bencze József